Tlf.: 24 67 01 47

Græsplæner

Græsplænen er ofte det altoverskyggende element i haven, og H. O. Have- & Parkservice kan hjælpe dig med alt fra nyanlægning til vedligehold og klipning.

Nyanlægning af græsplæner

I forbindelse med nyanlægning af græsplæner er der mange hensyn at tage, ikke mindst ved nybyggeri, hvor jorden som oftest er godt presset sammen pga. af alle de tunge maskiner, der har kørt på den. For at opnå optimale forhold for den nye græsplæne, er det vigtigt, at jorden er godt gennemarbejdet, så overskydende vand kan trænge væk. En konstant fugtig jord vil medføre kraftig mosdannelse, som med tiden vil kvæle græsset.

Skal græsplænen anlægges på en leret jord, vil det være formålstjenstligt at tilføre grus, som vil gøre jorden mere ”porøs” – og dermed gøre det muligt for overskydende vand at trænge væk. Ved meget lavtliggende haver eller havepartier, kan det være en god idé at etablere dræn.

Lys er også en vigtig faktor for en græsplæne. Har du store overskyggende træer, kan man med fordel vælge at anlægge bede herunder og starte græsplænen længere fra træets stamme.

Vi rådgiver dig naturligvis også i forbindelse med valg af græstype til plænen. Rullegræs er en mulighed, der bliver brugt mere og mere. Det koster lidt ekstra, men giver også et hurtigt resultat. Vil du have anlagt din græsplæne på den ”gammeldags facon” er der flere typer frø at vælge imellem. Hvilken du skal have, afhænger af græsplænens formål. Skal den mest være til pynt, eller bruges til fodboldbane. Der er flere faktorer, der skal tages med i betragtning.

Vedligeholdelse af græsplæner

Når plænen er etableret, bør man ikke glemme vedligeholdelsen. Jordens indhold af kalk er afgørende for, at græsset kan optage den gødning, som også er nødvendig for et godt resultat.

Mos i græsplænen kan holdes nede, men er svært at undgå helt. Heldigvis kan det bekæmpes kemisk eller mekanisk, og alle græsplæner har gavn af en årlig vertikalskæring, som er med til at fjerne mosset og give luft til rødderne.

Klipning af græsplæner

Når græsset er i vækst, bør det klippes cirka en gang om ugen.

Græs kan klippes på flere måder. Vi anbefaler multiklip – også kaldet bioklip. Denne metode gør, at græsset findeles og dermed er med til at gøde jorden. Herved dannes der også et filt-lag, som er med til at hindre mosdannelse.

Hos H. O. Have- & Parkservice anvender vi de nyeste og bedste maskiner på markedet, som gør det muligt selv at klippe vådt græs.

Få et gratis og uforpligtende tilbud på lige netop din opgave